IMOD HUNDE RACIMSE

Jeg har set rigtig mange hundeluftere og trænere, der på deres hjemmeside skriver: 
"Modtager kun hunde der er lovligt godkendte på hundelisten."

Dette skal du ALDRIG være bekymret over at møde, hvis du kontaker mig, da jeg er meget imod racediskimination OGSÅ, når det gælder hunde. ALLE hunderacer er velkommende hos mig både på tur og til træning ;) 

Jeg synes personligt at hundeloven/forbudslisten er noget vås. Ja vås... Det skriver jeg, for det er altså sådan jeg har det! Det tager ikke langtid ved sammenligning af forskellige statestikker, før man kan begynde at betvivle, hvorfor nogle hunde står på forbudslisten, mens andre ikke gør. 
En pitbull er IKKE automatisk agressiv, ligesom en labrador ikke autoatisk er verdens bedste familiehund, eller chihuahuaen ikke automatisk er "hysertisk"/bange. 

Jeg er som så mane andre af den overbevisning, at hundeejeren og miljøet former hunden mere end noget andet. Det er altså i stor stil EJEREN af hunden, man bør tejkke, når det handler om bidsager og ikke hundens race. 
Alle hunde kan blive agressive, hvis de behandles eller aktiveres forkert eks. udsættes for stress, understimulering, overstimulering, forkert træning, mangel på træning, dårlig socialisering osv.
Muskelhunde kan være verdens mest hengivende og trofaste venner, HVIS de behandles med korrekt kærlighed, respekt og træning. LIGESOM ALLE ANDRE HUNDE! 

Når det er sagt, så skal man huske at tænke på genatik. De fleste hunderacer er avlet til et formål, og det giver hver enkelt race forskellige karaktertræk og adfærdstræk. Nogle racer er alvet til jagt og har derfor højt prey-drive(jagt indstinkt) og samerarbejdsvilje, mens andre er alvet til at vogte, hvilket giver dem høj tolerance overfor familien men større vagtsomhed overfor fremmede. 
Det man desværre ser hos nogle muskelhunde er, at man har avlet nogle af advarselssignalerne væk. 
En hund avarer ved at : Stivne i kroppen, låse blikket fast, vise børster, vise tænder og hvis dette ikke forstås, så kommer markeringen. Dette var ikke praktisk i hundekamp og derfor har nogle muskelhunde kun få advarselssignaler før makering/angreb. Ofte vil det hedde: Stivne, låse blik, makering. Det gør ikke muskelhunden farlig, man skal bare vide, hvad man skal kigge efter. 
Sådan er det med ALLE RACER! 

Før man køber hund, skal man lære om GENEREL adfærd og kropssprog, og derefter skal man sætte sig ind i de SÆRLIGE BEHOV den hunderace, men vælger, besidder. Hvis man køber en hund med jagtindstinkter og IKKE bruger dette fornuftigt, vil det blive et problem, fordi hunden vil reagere på udefrakommende ting (bevægelser, lyde, lugte mm). MEN hvis du bruger instinkterne korrekt gennem træning, vil du få en hund, der altid er klar, som gerne vil samarbejde, og er nem at træne. Herved at jagtindstinkerne ikke et problem men EN FORDEL! 
Det jeg prøver at sige er, at alle hunderacer har nogle egenskaber, der kan give problemer, hvis de håndteres forkert, men omvent har alle hunderacer også nogle egenskaber, der kan give gode fordele. 
DET HANDLER OM at finde den race, der matcher ens behov og ønsker. 
Der er mange gode hjemmesideer der kan hjælpe en med at vælge den rigtige hunderace:
http://koebhund.dk/kb/hvalpeliste/list 
Desuden kan man altid kontakte forskellige fageksperter og få gode råd og tips.  

Hvis du køber hvalp, så tænk dig godt om og besøg gerne forskellige opdrættere! 
Lige meget om du køber hunden hos opdrætter eller i et privat hjem, så husk læg mærke til de voksende hundes adfærd og ejerens/opdrætterens håndtering af hundene. Derudover er sygdomstjek og vaccineparpire altid vigtigt! 

STOP HUNDERACSIME OG SKAB ANSVARLIGE HUNDEJERE! ;)