Molly

Molly er en helt fantastisk boxer pige! Hun går som regel ved navnet miss Molly, da hun er lidt af en diva :) En skøn en af slagsen! Molly elsker kærlighed, opmærksomhed, kys og kram. Hun kan bruge flere timer i min sofa, hvis hun får lov at snige sig med. Nogle gange holder hun mig med selskab under mine frokost pauser, og vi nyder det begge i stor stil!
Hun er en meget følsom hund, der bedst kan lide, at flokken er samlet og alt er, som det plejer. Ude godt, hjemme bedst og sådan er det! Hun har en helt utrolig glæde og hun gør simpelthen så mange sjove ting! :) Hun elsker stort set alle mennesker, og når vi går tur møder vi altid en masse af Mollys venner. Med det mener jeg mennesker, som Molly har mødt på sine gåture, dem har hun så charmet sig ind på, derfor hilser vi næsten dagligt på dem. Hunden har næsten flere venner, end jeg har. Sådan er det at være en charme-bøf. Hun er meget tålmodig, det er faktisk en rigtig dejlig egenskab hos hende, da mange hunde i københavn ikke kan stå stille i mere end to sekunder. Miss molly tager det meste med oprejst pande, så længe vi holder sammen.
Hun kan godt lide at lege og give den gas, men hun har det bedst med, at det er hende, der bestemmer, derfor kommer hun ikke altid over ens med alle tæverne. Det er ikke et problem, for Molly og jeg træner dagligt, og Molly eeeeeeeeelsker træning, så hvis der er nogen, hun har et problem med, så koncentrerer hun sig bare om mig i stedet. Så længe, der er godbidder og kys og kram og ros, så kan hele verden lade sig gøre.
Jeg må indrømme, jeg er MEGET knyttet til denne dejlige pige! Hun er simpelthen fantastisk, og hvis jeg har en dårlig dag, så ved jeg, hun nok skal give mig en ordentlig krammer og lige slikke mig lidt i ansigtet, og så går det hele!
Miss Molly er bare en vuf i verdensklasse :)

Tre ord der beskriver Buller: 
Kærlig, Fjollet, Diva.
 

Buller

Buller er en helt fantastisk lille hund! Der går langt i mellem, jeg møder så viljefaste individer, men Buller ved ALTID, hvad han vil, og han giver ikke op. Hans stædighed sætter min tålmodighed på prøve, men han er samtidig helt fantastisk at arbejde med, når man først bryder igennem til ham. Han er nemmelig altid klar til at lære noget nyt og nyder i den grad at arbejde. Buller er meget selektiv omkring, hvem han vælger at give opmærksomhed, og sådan er det både med hensyn til mennesker og hunde. Derfor føler jeg mig beæret, når han hver dag springer mig glad i armene, når jeg henter ham og Molly. Der er ingen tvivl om, at Buller synes, Molly er HANS dame, og det er han ikke bange for at fortælle andre hanhunde, der er lidt for meget omrking hende. Molly og Buller er helt klart min flok, fordi de begge er med mig hver dag, og jeg elsker at have dem omkring mig. Buller elsker at bruge sin næse og har mange "aviser", han skal nå at "læse", når vi er i parken. Der er ingen tvivl om, at hans gener rammer igennem, for der er samtig utrolig meget jagtindstinkt i ham, og ser han et egern, så er han klar til at gøre, hvad end der skal til for at fange det! Fulge er han tilgengæld helt ligeglad med. Han vil gøre alt for en godbid og elsker at udføre øvelser. Skøn vuf!

Tre ord der beskriver Buller: 
Selvstændig, Viljestærk, Glad
 

Tutte (tidligere hund i træning)

Tutte er faktisk den af alle "mine" hunde, jeg har gået med i længest tid! Denne skønne lille terrierpige har i den grad stjålet mit hjerte. Tutte og jeg klikker helt vildt godt, og hun er nok den hund, jeg stoler mest på. Jeg er ALDRIG nervøs ved at gå med ryggen til hende, for jeg ved, hun altid er lige bag ved mig. Tutte har sine HELT EGNE holdninger om ALT! :) 
Hun er ikke vildt social overfor fremmede hverken mennesker eller hunde, men dem hun kender møder hun med ivrig GLÆDE, og halen kan slet ikke stå stille. Tutte elsker at løbe rundt i sin egen verden og snuse, og hvem ved, måske kunne man finde noget spisligt i græsset, mens ingen kigger! ;) Tutte er meget madglad, og det har jeg klart valgt at se som en fordel, for der er virkelig INTET, hun ikke kan lære. Når jeg er på tur med Tutte, så er hun altid klar på at træne både tricks og lydighed. Jeg går altid hjem med stolthed, efter vi har været ude, for hun lytter virkelig godt (med mindre hun finder noget mad!) xD Man er vel ikke terrier for ingenting. Tutte taler meget igennem små brummelyde, og når fremmede hunde kommer for tæt på, så fortæller hun dem det med store ord. Tit "tvinger" jeg hende med i hundeparker, så hun kan tale lidt med andre hunde, for hvis det stod til hende, så ville hun helst være fri. Tutte er bare helt sin egen, men vi er et virkelig godt team, og selv om jeg kun ser hende en gang om ugen, så er hun altid opmærksom og samarbejdsvillig. Hun er, hvad man vil kalde en lille hund med en stor personlighed. 

Tre ord der beskriver Tutte: 
Selvstændig, Lærenem, Livlig. 

Eddy (tidligere hund i træning)

Eddy og jeg er beviset på, at man ikke kan dømme ud fra førsthåndsindtryk, for første gang vi mødtes, gik jeg straks igang med at vise ham, hvem der er leder. Dette var Eddy MEGET uenig i, og han gøede derfor voldsomt ad mig og bed ud efter mine bukser. Efter en intens kamp om lederskabet, lod Eddy mig se den anden side af hans fantastiske sind. Eddy er den MEST intelligente hund, jeg nogensinde har mødt, og han tænker ofte hurtigere, end jeg når at reagere. Han har virkelig sat mig på en prøve, for denne lille hund ønsker at udfordres på et niveau, der nogengange efterlader mig mundlam. Eddy følger mine MINDSTE bevægelser, og jeg kan på INGEN måde skjule noget for ham. Hvis jeg er den mindste smule stresset, så vil han vise mig det, ved selv at påtage sig energien. Med Eddy handler det meget om at udfordre hans hjerne, fordi han er så ufattelig skarp. Når vi går tur i parken ser han intet andet end mig og venter på mine komandoer. Jeg har aldrig arbejdet med et dyr, der var så ivrigt efter at arbejde og lære. Han minder mig en smule om min afdøde hest, hvilket gør at jeg har et meget blødt punkt for ham. Eddy er en meget bestemt herre, og her skal man virkelig gøre sig fortjent til lederksabet, for hvis du ikke konstant viser ham, at du kan klare det hele, så tager han over med det samme. Han er dog ikke helt skabt til denne position, da han samtidig er en smule usikker på mange områder blandet andet: lyde, bevægelser, fremmede hunde, og fremmede mennesker. Hvis han bliver utryg eller undersimuleret, har han tendens til at blive overbeskyttende og obsessiv. Derfor har han utrolig meget brug for en leder, der konstant guider ham, og tilgengæld vil han yde 200 % for sin leder! Eddy er udover sin intelligens virkelig "high-energy", hvilker betdyer, at han IKKE kan køres fysisk træt. Om du så løb med ham i 5 timer, ville han stadig kunne fortsætte i samme tempo. Når Eddy løber enten med andre hunde, efter bolde, eller bare giver den gas, så er der virkelig fart på, så de færeste kan følge med. 
Han har desuden virkelig meget brug for tryghed og nærhed, og ELSKER at være helt tæt med dem, han er knyttet til, helst skal han ligge helt op ad en, så han kan mærke, at man er omkring ham. Han udfordrer mig på hver tur, så med Eddy er jeg altid lidt forpustet, men jeg lærer meget om min egen energi i hans nærvær.

Tre ord der beskriver Eddy: 
INTELLIGENT, tryghedssøgende, High-energy.  

Sorche

Sorche er en dejlig hundepige, som jeg har æren af at gå med en gang om ugen. Denne pige kan virkelig mest beskrives med et ord: GLÆDE! Hun har SÅ meget glæde i sig, at hun næsten ikke ved, hvad hun skal stille op med sin lille krop! Hun elsker stort set alle mennesker og hilser på alle, der ønsker at tale med hende. De må gerne huske at fortælle hende, hvor dejlig hun er. Sorche lytter nemmelig utrulig meget, når man taler til hende, og hendes øre står til tider ud til hver sin side, når hun forsøger at få hvert ord med. Sorche har haft æren af at være mor, hvilket hun klarede til bravo! Hun er nemmelig en MEGET kærlig hund, der følger sin flok i tykt og tyndt. Hun er samtidig en bestemt lille dame, der har sine egne meninger om tingene. Det er bestemt ikke alle hunde, hun gider, og dem hun ikke kan lide, har hun ikke noget imod at bruge store ord mod. Hun er dog hos mig ved at lære, at en bedre strategi ofte er at ignorere dem, der viser dårlig energi, så man ikke bare tiltrækker sig alle bøllerne ved at stå og gø ad dem. Hun er meget samarbejdesvillig, for hun ønsker nemmelig altid at behage sine mennesker, og ros er det bedste, hun ved! Godbidder og legetøj har på ingen måde samme effekt, som når man med stemme og krop viser hende, at man er tilfreds ved det, hun har gjort. ROS ROS ROS og opmærksomhed det er klart det bedste, hun ved! 
Når Sorche leger eller løber, så er der virkelig fart over feltet, og en gang imellem sker det, at hun møder en hund, der bare er lige hendes stil, og så går det vildt for sig. Hun charmer sig ind hos de fleste med sit smukke ansigt og især de store bedårende øjne. 
Sorche er lidt en diva, og jeg husker stadig to ældre damer, der mente, hun så kongelig ud, og det må der være noget om, for Sorche er virkelig en DAME, og hun sætter alle på plads, hvis de ikke opfører sig ordenligt. Når man tager lederskabet og fortæller hende, at man nok skal tage sig af det hele, så falder hun til ro og følger glad med, mens halen logrer.

Tre ord der beskriver Sorche: 
Kærlig, Ivrig, Bestemt.  

Emma (tidligere hund i træning)

Denne lille hund har simpelthen et lille hejrte af guld. Hun kan slet ikke være i sin krop af glæde, når man møder hende. Hun er EKSTREMT kærlig og hengiven, en rigtig lille charmør! 
Hun synes nogle ting her i verden er lidt farlige blandt andet, synes hun, jeg var meget skræmende, de første gange vi mødtes. Jeg taler med kroppen til mine hunde, som andre hunde ville gøre, og det synes Emma var meget mærkeligt. Denne lille pige har aldrig fået mødt så mange flinke hunde, som hun burde, og hun har derfor lidt "glemt", hvordan man taler hundesprog. Det betyder, at hun synes, andre hunde er meget farlige, og når man er bange, er der to måder at tackle situationen: Kæmpe eller flygte og det er, hvad Emma har gjort, når det blev utrygt, eller hun ikke kunne tolke de andre hundes kropssprog. Selv om jeg kun har kendt Emma kort tid, ser jeg allerede store fremskridt! Emma går allerede SUPER pænt i snoren, og hun kan nu ofte komme ret tæt på de andre hunde endda snuse til nogle af dem. Det er små skridt, men jeg tager mig meget GOD tid med hende, da det ikke skal være for overvældende. Emma ELSKER mennesker og vil helst kysses og krammes hele tiden. Hun ELSKER opmærksomhed og med hendes fantastiske ansigt, kan man ikke andet end at elske hende. Hun er en meget mild pige, der følger signaler rigtig godt og som super gerne vil samarbejde. Jeg er klart faldet for hendes glade personlighed. Hun holder meget af at have sin flade snude i jorden og ved bestemt også, hvor hun gerne vil hen i verden!  :)  

Tre ord der beskriver Emma: 
Kærlig, glad, Usikker. 

Loui (tidligere hund i træning)

Loui er også ny i "flokken", men han er bestemt en SKØN lille fyr. 
Vi er allerede blevet et virkelig godt team! Loui er en meget velafbalanceret hund, der har det godt med stort set alle hunde både hunner og hanner, hvilket jeg synes er helt fantastisk. Han tager det bare så cool, og hvis der er nogen, der har en dårlig attitude, så giver han dem bare den kolde skulder. Det fede ved at arbejde med Loui er, at han virkelig ønsker at lære og samarbejde! Det tog ham kun få gange at forstå træningen, og han er altid klar på mere. Loui er en meget følsom lille fyr, og det betyder, at man skal arbejde med små signaler, så det hele ikke bliver for overvældende. Hans følsomhed er en stor styrke, for det er MEGET nemt at kommunikere med ham. Han er en MEGET glad dreng, der elsker opmærksomhed især fra dem, der er tæt på ham! Han er samtdig en meget underdanig og ROLIG hund! Hans energi er en sjældenhed, og jeg er derfor MEGET glad for at have mødt ham, da han er typen, der ville kunne hjælpe mig på flere områder. Loui ville være den perfekte støttepædagog til en hund som Emma, der lige har brug for at lære tingene med en, der er rolig og velafbanceret. Jeg er sikker på, at han vil kunne hjælpe mig meget, og jeg glæder mig til at lære meget mere om ham. 

Tre ord der beskriver Loui: 
Rolig, Underdanig, Social.   

pepe

Pepe er min skønne lille Jack russel ven! 
Denne lille hund er virkelig fantastisk, for der er SÅ meget gang i ham, og han er altid glad! Han er en rigtig teenager, der synes, der skal ske noget med fart på! Han er en yderst social hund både overfor mennesker og hunde. Hans ynglingssted er søndermarken, hvor han kan give den gas med ALLE de andre hunde, og er der nogle søde pige-hunde, så er han helt på toppen. Han er fuld af selvtillid og udstråling og med sit smukke udseende kan han charme de fleste omrkring sig. Når Pepe har noget han gerne vil sige, er han ikke bange for at bruge stemmen især, hvis nogen tager hans pind eller bold. Jeg elsker, at arbejde med ham, fordi vi har en helt fantastisk kemi, og trods han unge alder er han en af dem, der lytter bedst til stort set alle mine komandoer. Jeg stoler meget på ham og har altid stor tiltro til ham, når vi er ude. Han er den første hund, jeg har lært at gå pænt i en sele (som ikke er halsbånd), og han følger hver en bevægelse, jeg laver. Når vi træner gør han sit absolut bedste især, hvis han ved, at der er en godbid på spil (det skal dog være gode godbidder, for Pepe spiser kun det bedste!). Han har en KÆMPE personlighed, og synes selv han er for lækker, hvilket han også er, så det er der jo intet galt i. 
Pepe er nem at have med alle vegne og opfører sig altid pænt i byen. Når han er hjemme, elsker han at ligge i sit vindue og kigge ud på verdenen. Han er en hyggetrold og elsker, hvis man gidder sidde med ham og hygge, det er bare det bedste. pepe er en af de hunde, jeg har gået med længest, og jeg holder utrolig meget af ham! Vi er klart et team og hans samarbejdsvilje gør også, at han også kan komme til at hjælpe mig med mere usikre hunde. Pepe er nemmelig SUPER cool, for han er god til at trække sig, når de andre udviser dårlig energi. Jeg er meget imponeret over hans lydighed og social-skills, og jeg er sikker på, han kan nå super langt! Han er desudne en rigtig lille filmhund, der sammen med sin mor viser sig på skærmen i julekalenderen tidsrejsen. Igen et eksempel på at han trods sin unge alder tager det hele med ophøjet ro!

Tre ord der beskriver Pepe:
Kvik, Livlig, Social. 

Lucy

Lucy er jordens mildeste pige! Hun er simpelthen så "blød" at have i hænderne og nem at arbejde med. På trods af en hård start på livet som gadehund har hun virkelig udviklet sig helt fantastisk! Hun er overdrevet kærlig og knytter sig MEGET til sine mennesker. Hun vil helst sidde på skødet af sin flok, hvis hun kan komme til det! 
Hun er det der kaldes en pleaser, da hun virkelig ønsker at behage, og hun følger en gennem tykt og Tyndt! 
Jeg har især hjulpet Lucy med hendes stress, da hun grundet sin følsomhed hurtigt bliver stresset og har dernæst svært ved at finde ro. Derfor har vi arbejdet RIGTIG meget på at skabe roen. Fordi Lucy SÅ GERNE vil samarbejde og er en meget underdanig pige, har adskillelse og det "bare at være i ro med sig selv" også været en stor udfordring for denne smukke pige. Hun er dog kommet RIGTIG godt efter det, og er nu blevet rigtig god til at finde roen!
Når hun ikke ligger i arm er hun en energibombe, og når hun først slår sig løs, så springer hun rundt som en kængurru på sine lange ben! Hun bliver meget nemt ivrig over lyde og bevægelser, og tålmodighed er IKKE en medfødt evne for denne unge dame! ;)
Jeg synes Lucy er noget helt særligt, fordi hun er SÅ godmodig! En af de oplevelser med Lucy som gjorde mest indtryk på mig, var en dag, vi var ude og gå på gaden, og vi går mod en hjemløs mand. Hverken jeg eller de andre mennesker kigger på ham, men så snart Lucy ser ham, springer hun ham i armene og slikker ham på kinden. HAN BLEV SÅ GLAD, og jeg huskede pludselig, hvorfor jeg elsker dyr. De dømmer os for vores energi og kropssprog - så er det lige meget, om vi er i jakkesæt eller sælger husforbi. Det var TYPISK Lucy at lave sådan en handling, for hun er SUPER god til at mærke mennesker og stemninger omkring sig. HUN ER BARE DEJLIG og jeg elsker at slutte ugen af med hende! :) 

Tre ord der beskriver Lucy: 
Ivrig, Blid, Kærlig. 

Carlos (tidligere hund i træning)

Så blev det tid til at introducere smukkeste Carlos!
Carlos er simpelthen charmetrolden over dem alle. Han kan simpelthen charme sig sin vej ind hos de fleste med sin store personlighed og godmodige sind!
Denne lille energibombe er fuld af fart, selvtillid og et ansigt, der ikke er til at stå for! :D 
Han er en RIGTIG puttegøj, der ELSKER at ligge tæt, mens han grynter veltilpas. Der er nememlig mange små sjove lyde i denne lille fyr. Han er SUPER tillidsfuld og kan sågar finde på at smide sig selv baglæns, mens man nusser ham. Han forventer selvfølgelig, at man griber ham! :D Carlos er også et rigtigt vanedyr! Første gang jeg gik med ham, blev han meget forundret over, at vi ikke skulle gå i søndermarken men "bare" rundt i frederiksberg have (det var dog en super tur fandt han hurtigt ud af) MEN der skulle lige et par godidder til at overtale. Man er jo ikke bulldog for ingenting ;) Carlos har sine egne meninger om tingene og er en lille bestemt herre! Han vil dog også meget gerne samarbejde med sine mennesker og ELSKER at bruge sit smukke hoved til træning!  
Ud over at træne og lege så ELSKER Carlos de lækre damer! Det er bare det bedste, når man mødder sådan en rigtig smuk hunhund og især, hvis hun gidder snuse og buldre lidt rundt. Han er nemmelig et buldrehoved, der som de fleste bulldogs bruger HELE sin vægt, når han leger brydning. Han har desværre haft et par uheldige sammenstød med andre hanhunde, der som ham selv har været lidt dominerende. Dette har gjort ham en smule usikker på nogle hanhunde, MEN så snart man viser ham, at man som ejer/hundelufter har styr på situationen, så slapper han af og nyder at lege med både drengene og pigerne!
Hver gang jeg har været ude med ham, skal vi ALTID ligge og hygge i sofaen, inden jeg går - hygge er bare lige et ord for Calos! Hygge, hygge, hygge!
Han knytter sig rigtig meget til sin ejer og de folk, der er omkring ham. For Carlos er det nemmelig vigtigt, at flokken er samlet! Lidt tryghedstrold er han også!
Så med Carlos er der altid gang i gaden, for han er virkelig en sjov lille fyr og samtidig en rigitg god kærlig dreng! 

Tre ord der beskriver Carlos:
Kærlig, Viljestærk, Charmetrold. 

Chili (tidligere hund i træning)

Chili er min skønneste skønneste halvstore hvalp! 
Jeg må sige det er en stor ære at være med til at påvirke en hvalp fra den er ca. 3 måneder gammel! :)
Denne lille fyr er simpelthen et festfyrværkeri af sprudlende energi og leg! 
Han ELSKER når der sker noget, og han er så COOL med sort set alt, man præsenterer ham for. Jeg er så heldig at have Chili med hver dag, og det betyder selvfølgelig, at jeg super hurtigt er blevet virkelig glad for ham! 
Han er SUPER social både med mennesker og hunde, alle skal bare kysses og krammes. 
Ivrig er han også især, hvis han ser legekammeraterne eller nogle spændende mennesker. Tålmodigheden er IKKE medfødt! :D
Noget helt fantastisk er at han er VIRKELIG lærernem og ELSKER at træne. Skønt han er en af mine yngste hunde, er han nok en af de lydigste, og det synes jeg virkelig er flot! Jeg stoler virkelig meget på ham både, fordi vi har en super kontakt, og fordi han bare er så skide god som han er! Han bliver i nærheden, og beder jeg ham om noget, så kan jeg regne med ham.
Både jeg og hans ejer går dog også en del op i hans lydighed!
Han kommer altid når man kalder, venter pænt til han får lov at få fri, går pænt på plads, og forstår et nej. Han er bare en drøm! Aldrig har jeg så hurtigt lært en hund så meget, og han overrasker mig stadig hver dag. Han er utrolig samarbejdsvillig og kvik! Han er samtidig en super sjov lille fyr med MASSER af lyd! Chili er nemmelig meget snakkende både i form af små hyl og utal af andre lyder, som han bruger, når han leger eller skal fortælle sin mening om noget, han får øje på. Han er også fuld af selvtillid, hvilket jeg synes er virkelig fedt at se, når han løber rundt og leger med de store hunde. Ud over hans selvtillid er han virkelig nysgerrig, og ALT skal undersøges! Tænk nu hvis det var noget spændende nyt, man skulle opdage? Måske kan det puttes i munden? Måske ikke? DET SKAL UNDERSØGES!
Han elsker at lege og kan blive ved i evigheder uden at køre træt! LEG LEG LEG med alle vennerne så er livet bare godt! Når han kommer hjem kan han godt lide at finde sine bedste bamser, og skønt man skulle tro energien var væk, så skal der så sandelig leges mere! Efter rigtig lange ture ender han dog alligevel med halvlukkede øjne enten på skødet eller på sin pude! :) 
Han er som sagt før virkelig social og meget godmodig! Han finder sig i stort set det meste og elsker at være i selskab med sine med-mennesker og med-hunde! 
Jeg forventer store ting af denne herlige lille fyr og er sikker på, han bliver drømmehunden - han er allerede godt på vej! 

Tre ord der beskriver Chilli: 
Ivrig, Lærernem, Nysgerrig.  

Ronja

Smukke smukke gudeskønne Ronja er en af mine forholdsvis nye "medlemmer". 
Hun er en helt fantastisk og meget særlig pige! 
Hun er EKSTREMT kærlig og tryghedssyg og værner RIGTIG meget om sin flok! Hun vil helst være tæt på sine menensker hele tiden og sørge for, de er okay samtidig med, at hun har et stort behov for fysisk nærkontakt. Hun vil følge sine mennesker HELE vejen.... Hvor de går, går hun med og hun ville til en hver tid beskytte dem!
Hendes hjerne er VIRKELIG skarp, og det betyder, hun er super hurtig til at aflæse både kropssprog og sindsstemninger/energi. 
Ronja har et ret højt energineveau og har brug for meget aktivering både fysisk og mentalt. Hun ELSKER at lege med bold, pind, eller hvad hun ellers kan finde, og så er det altså med fart på, når hun først slår sig løs! Hun er også rigtig god til at bruge sin næse (hvilket er super sundt) i søge træning efter godbidder mm. I det hele taget er hun bare super skøn at træne med, da hun VIRKELIG ønsker at behage og at samarbejde. Hun vil rigtig gerne lære nye ting, og der skal ikke mange gentagelser til, før hun har forstået, hvad man ønsker. Der er ikke noget, man ikke kan lære denne skønne pige og hendes koncentration er FANTASTISK!
Ronja er en EKSTREMT følsom hund... Det skyldes selvfølgelig også racen, men derudover er hun bare meget følsom. Jeg arbejder både med positiv og negativ forstærkning (se mit afsnit om negativ og positiv forstærkning), men man skal ikke bruge meget negativ forstærkning, før det er for meget for hende!  Derfor bruger jeg meget mindre negativ forstærkning med hende, end jeg gør med de fleste andre hunde. Klikkertræning og positiv forstærkning virker klart bedst for hende! 
Hun er nok den mest følsomme hund jeg nogensinde har haft mellem hænderne, og det er skønt hun også har en tendens til at være ret dominerende. Men følsomheden fylder helt klart mest og det betyder også, at hun hurtigt fortæller mig, hvilken energi jeg har... Bum bum... Jeg kan altså ikke være stresset eller nervøs i min træning med Ronja, for hun vil mærke det med det samme og min energi vil føres videre til hende. Med andre ord... JEG KAN IKKE LYVE for hende. Ronja er også både lidt usikker og lidt vagtsom. Hun er vagtsom når det er mørkt eller over for ting, hun ikke ved hvad er. Overfor andre hunde er hun både dominant og usikker, hvilket er en rigtig dårlig kombination. Dette gælder især overfor hunhunde, som hun SLET ikke kan med. Hanhunde er som regel okay med mindre, de er for dominerende eller for usikre. Hun er meget underdanig i sit møde med hanhunde og en anelse usikker, men når hun lige kender dem, så er hun fuld af fart og leg! HUN ELSKER LEG!! og Derudover elsker hun stort set alle mennesker! De skal kysses og krammes!
Hunhunde får hun det nok aldrig helt godt med, hvilket vi lige nu arbjeder meget på. I Ronjas tilfælde gælder det bare om at, hun skal lære at ignorere hunhundene istedet for at reagere med agression. Hun er super dygtig til opmærksomhedsøvelser, hvilket meget bruges i denne henseende, og det virker super godt! Så snart hun begynder at stivne, kan man bryde hendes reaktion og føre hende ind i opmærksomhedsøvelsen, før det eskalerer til agression. Grundet hendes følsomhed og racens egenskaber bliver hun UTROLIG nemt stresset, hvilket vi også arbejder på - Nemmelig at skabe ro og få hende fra 10 til 0. 
Hun er virkelig en unik pige, som jeg lærer rigtig meget af at arbejde med og som grundet sin følsomhed ofte bringer mig ud i situationer, hvor jeg måtænke "ud af boksen" samtidig med, at hun hele tiden minder mig om, hvilken sindsstemning jeg er i ;) - Vi træner hinanden!

Tre ord der beskriver Ronja:
Følsom, Kærlig, Lærernem. 

Pedal

Her har vi så det nyeste medlem af flokken nemlig Sorches dejlige hvalp Pedal! :) 
Pedal er en fantastisk lille fyr, som jeg er super glad for at arbejde med. Han kan lave de bedste ansigtsudtryk, der findes med sin lille hjørnetand stikkende ud af mundvigen og sine øre, der ligesom sin mors kan stå ud til begge sider!
Pedal er FULD af energi og en rigtig lille krudtugle i teenagealderen. Der er bare FULD fart over feltet, og der skal helst ske noget hele tiden så som leg med pinde, bolde, andre hunde eller mennesker. Tålmodighed og kocentration i længere tid er ikke hans stærkeste side! Så man skal være på, når man er ude med denne lille herlige fyr! 
Han er samtisig utrolig følsom og meget knyttet til sine mennesker, som han helst vil være tæt på hele tiden! I det hele taget vil han bare rigtig gerne følge med i ALT, der sker - gud forbyde han gik glip af noget! Han har rigtig meget brug for kærlighed og kærtegn, og intet er bedre end være HELT tæt på sine mennesker, hvad enten det er i arm, på mave, eller i favn! Han giver også utrolig meget kærlighed både til sine mennesker og de hunde, han er i flok med. Han er normalt meget høflig i sit møde med andre hunde og samtisig underdanig. Faktisk er han en RIGTIG blid og kærlig lille dreng med et stort behov for tryghed!
Når det nu er sagt, så skal han jo stadig følge med i alt der sker udenfor, og da han er ret ussiker, bliver han også meget hurtigt vagtsom overfor nye ting! Ting der siger mærkelige lyde, ser mærkeligt ud, bevæger sig mærkeligt, eller bare på nogen måde kunne være en potentiel fare...  Desværre for Pedal er der lidt for mange ting i denne STORE verden, som han finder farligt, og når man så er lidt usikker og ikke har den største selvtillid, så kan man have svært ved helt at føle sig tryg. Pedals måde at reagere på dette er ved at advare med små gø, når noget potentielt farligt er i nærheden... HVIS dette potentielt farlige som fx en stor hund kommer for tæt på, og man samtig er fanget i en snor som giver spændinger, fordi den holdes stramt, så har man ikke andre muligheder end at få alt denne usikre og indespærrede frustration ud ved at gå helt amok og angribe... Hvis du giver en lidt ussiker hund som Pedal for meget "ansvar" (gå forrest hvor den ikke har mulighed for at finde guidning) eller for meget "overbeskyttelse" (fjerner ham fra potentielt farlige ting eller giver ham omsorg, når han er på vagt) ELLER tilføjer spændinger (putte spændinger igennem en snor ned til en i forvejen anspændt hund), så får du en hund, der kan reagere med agressioner. HAR MAN EN USIKKER HUND, SKAL MAN SØRGE FOR AT VÆRE ROLIG, BESTEMT, OG GIVE GUDINING! Du skal ikke fjerne hunden fra faren, men du skal heller ikke lade den stå alene med faren. Du skal guide situationen fx i Pedal sitution skal du lave opmlærksomhedsøvelser, så snart han bliver anspændt og stille og roligt rykke ham tættere på faren, til han finder ud af, at INTET DÅRLIGT finder sted. Du skal passe på hunden IKKE overbeskytte, men istedet guide og samtidig tage små skridt næremere det der er farligt. Sådan opbygger man selvtillid hos en hund som Pedal og det går stille og roligt fremad! :) 
Jeg er meget stolt af ham, for han gør store fremskridt! 
Han er bare helt fantastisk og vil rigtig gerne please dem, han holder af (når han altså lige kan koncentrere sig). Alt i alt er han en rigtig god dreng!!!!! 

Tre ord der beskriver Pedal: 
Usikker, Kærlig, Ivrig. 

Tyson

Tyson er en fantastisk meget smuk golden retriver! :D Han er noget af det skønneste, jeg længe har mødt. Han er simpelthen god som dagen er lang og selv om han ikke er helt ung mere, så er han altid happy-go-lucky og lalleglad. Han ELSKER mad og bruger sin store snude rigtig meget. SNUSE SNUSE SNUSE er det bedste, og hvis man nu kunne finde en lækker leverpostejlsmad i buskene, så er dagen fuldendt! Jeg har ikke kendt Tyson så længe, men jeg er allerede helt vild med hans milde og glade personlighed. Han er god til alle hunde, og trækker sig, hvis de virker som om de ikke rigtig gider ham. I det hele taget er han nok mere til mennesker end hunde. Mennesker er en skøn ting, og de er gode til at klø en på bagdelen, mener Tyson :) Han er meget kærlig og godmodig, og jeg tænker allerede nu at Tyson måske kan hjælpe mig lidt med et par af de andre dejlige snuder. Det er nemlig godt for usikre hunde at have en rolig rollemodel, og det er præcis, hvad Tyson er! Han har så dejligt et sind, at jeg er sikker på det kan smitte af på mindre selvsikre hunde. Han snakker en del, og når han går i lege-mood, kommer der tit meget lyd på både gøen og legebrummen. Man skal jo kune høre, hvor glad han er, så man ikke er i tvil. Det er man ikke! For når han er glad, så vrikker han med hele sin kæmpe krop, og halen logrer hurtigt fra side til side. Han har nemlig INGEN ide om, hvor stor han er! Og lidt klodset har man vel også lov at være, når nu man er så glad. Alt i alt er han bare en stjerne med den dejliste personlighed! 

Tre ord, der beskriver Tyson: 
Selvsikker, Godmidig, Glad. 


Kikko

Kikko er en virkelig skøn sjæl! Han er nok billedet på hvad alle tænker som en rolig godmodig Labrador. Der findes ikke en mere godmidig og rolig sjæl end denne dejlige vuf! Og man er jo labrador så mad er bestemt det bedste, der findes! Kikko gør ALT for mad! Så snart jeg tager hånden mod godbidstasken så slipper han alt, han er igang med og så kigger man ned på to store bedende øjne. haha han kan VIRKELIG se trist og bedårende ud, når man holder en godbid i hånden! Det andet BEDSTE Kikko ved er at SNUSE! Han tager sig altid rigtig god tid på tur, for hver lille plet skal helst snuses til og tisses på. Det er jo vigtigt ikke at stresse! Noget vi travle mennesker kunne lære meget af. Når jeg er ude med Kikko, er det en tur, hvor man husker at lytte til fuglene og bare være til, for Kikko tager sin tid, og det gør jeg derfor også, når jeg er sammen med ham. Jeg har tit en del forskellige udfordringer med de hunde, jeg lufter. Ting som de skal hjælpes eller støttes med. Men Kikko er så rolig og godmodig, at jeg bare giver ham lov til at være Kikko og tage det et skridt af gangen, for han har så perfekt et sind, at jeg ikke finder det nødvedigt at suplere ham med noget. Han er dejlig, som han er! Flere gange har vi mødt små hunde, der er blevet meget bange for ham og har gøet af ham. Her står Kikko bare roligt og kigger på dem, mens halen logrer stille fra side til side. Fordi han er så forsigtig, falder de små hunde tit hurtigt til ro, og så får de set, at store hunde kan være forsitige, så derfor tænker jeg også, at Kikko måske ville være god til at gå små ture med nogle små lidt usikre hunde. Skønt Kikko er så godmodig, har han dog en stor vilje! Hvis Kikko gerne vil hen til et sted eller ikke vil, så ved han, hvad han mener! I starten lagde han sig ofte ned, hvis jeg gik en vej, og han ville en anden. Han ved bestemt, hvor han gerne vil hen, og han giver bestemt ikke op! Han er nemlig MEGTE tålmodig i sin overbevisning, og så må man være lige så tålmodig. Nu er det jo sådan at jeg også er et meget tålmodigt menneske, så han har lært, at jeg heller ikke giver op, så nu følger vi nogle gange hans ruter og nogle gange mine, men vi skændes ikke om det mere. Kikko er absolut fantastisk, og han er meget højt elsket og med god grund! Bedre hund er svær at finde! :)

Tre ord, der beskriver Kikko 
Rolig, Godmodig, Stædig. 

Luna

Luna er en skøn skøn vuffer!!! Sjældent har jeg mødt en hund med så meget energi. Hun er en lille bombe af glæde, det er den bedste måde at beskrive hende. Når hun giver den gas med de andre hunde, så kan vi mennesker godt glemme alt om at følge med!
Vi har trænet i en del tid nu og hun er simpelthen blevet SÅ god til kontakt øvelser. Hun er lige så hurtig i hovedet som hun er på sine fire ben, så hun har fanget klikkertræning vildt hurtigt, og hun elsker at blive udfordret. Derfor er det mig, der er på arbejde, for jeg skal jo være spændende at være sammen med, ellers duer træning ikke. Hendes snude står heller aldrig stille,for hun er altid på færten af et eller andet. Mange hunde er rigtig dårlige til at bruge deres næse, men Lunas kører på fuld drøn, hun har en helt vildt god lugtesans på trods af at hun jo er en hund med en ret flad snude. Heldigvis så vil Luna rigtig gerne samarbejde, for hun knytter sig nemlig MEGET til de mennesker, der er omkring hende i hendes liv. Tænk at der kan være så meget kærlighed i et lille væsen, men det kan der, og hun får aldrig nok kram og kys!

Tre ord, der beskriver Luna:

Ivrig, kærlig, fjollet.

Maggie

Maggie er noget HELT SÆRLIGT, hun er unik hele vejen igennem! Hun er en tjekkoslovakisk ulvehund, en race der ikke er særlig kendt herhjemme. Jeg har fulgt Maggie fra dag 1 hun kom til Danmark som en lille pelstot. Det har gjort, at jeg føler mig meget knyttet til hende, for der er noget særligt ved at være med helt fra starten. Hun bor sammen med en anden tæve, som heldigvis har taget SÅ GODT imod hende.
Jeg opdagede hurtigt, hvor Maggie adskiller sig fra de fleste andre hunde, jeg kender. Hendes indstinkter er på et helt andet niveau, og hendes inteligence er også meget høj! Mange andre hunde hopper rundt og er fjollede, men Maggie foretrækker at se nye ting an, hun skal lige lure, hvad hensigten bag dem er. Hun gør bestemt heller ikke noget, med mindre det kan betale sig. Dog er hendes loyalitet klippefast, hun er meget knyttet til sin flok på en helt anden måde, end det jeg før har set. Flokken før ALT! Det er både de mennesker og de hunde, der er en del af hendes flok, vi taler om. Flokken skal være samlet, og Maggie skal helst være i midten af den, så føler hun sig tryg. Af natur er hun lidt skeptisk overfor nye situationer, men tilgengæld så tager hun det med oprejst pande, når hun lige har fået lov at se tingene an. Metro, bil, tur på overfyldte gader, hundetræning osv osv, Maggie klarer det hele til top karakter. Hun er virkelig fantastisk, kærlig og blid, og hun er så god med de andre hunde, trods mange racebeskrivelser siger, man skal være varsom. Maggie er så god hele vejen igennem, det har faktisk chorkeret mig, hvor rolig og kærlig og træningsparat hun er. Jeg er så beæret over at få lov at arbejde med hende, for hun er fantastisk hele vejen igennem.

Tre ord, der beskriver Maggie:
Loyal, kærlig, Intelligent.

Maxer

Maxer er forholdsvis ny på "holdet", så jeg glæder mig meget til at lære ham bedre at kende. Hvad jeg allerede ved er, at han er så fjollet, selvom han er en ældre herre. Alder er bare et tal, maxer har fuld fart over feltet, og han er bare så glad og kærlig hele vejen igennem. Han er virkelig en god hund, det er så dejligt at mærke den glæde, han giver, når man er ude med ham og hygger med ham. Jeg går hjem med et smil på læben, når vi har været på tur sammen, for han er så dejlig at bruge tid sammen med! Jeg glæder mig meget til vores fremtidige ture sammen!

Tre ord, der beskriver Maxer:
Glad, kærlig, Stædig.

Kokos & Palma

Her har vi to damer, der ved, hvad de vil! De to hunde her er simpelthen så skønne, at jeg altid smiler, når jeg er sammen med dem. De er westier med stort W! Viljestærke, selvstændige og super dejlige! Kokos er lidt mere rolig, end Palma, der altid har fart på. Dog så ved Kokos altid, hvad hun vil, og det kan ikke diskuteres med mindre, man virkelig har gode overtalelsesevner. :) 
Selvom jeg nogle gange må ryste på hovedet, når Palma lige skælder verden ud, så gør jeg det med et smil, for der er bestemt intet ondt at finde i dem. Store personligheder har store stemmer, og de er altså ikke bange for at råbe højt, hvis der er noget, de er utilfredse med.
Der er så meget energi og glæde i de to skønne hunde, at det næsten ikke er til at begribe. De er meget kloge, man kan bestemt ikke snyde dem, så bliver man gennemskuet! Noget for noget, det er sådan det er at samarbejde.
Jeg har ikke kendt dem så længe, men jeg føler mig allerede som en del af deres lille flok, og der er virkelig rart. Begge er de super kærlige, jeg bliver overfaldet med kys, når jeg kommer, og hvem kan stå imod alt den hengivenhed? Jeg kan i hvert fald ikke, de har charmet benene væk under mig. Charmetrold 1 og 2 plejer jeg at kalde dem, for de er virkelig herlige og jeg er glad for, det er dem, jeg slutter min fredag eftermiddag af med.

Tre ord, der beskriver Kokos:
Kærlig, rolig, viljestærk.

Tre ord, der beskriver Palma:
Ivrig, kærlig, Diva.